Tıp Fakültesi Kurumlararası Yatay Geçiş Duyurusu

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

A- GEREKLİ BELGELER

1- Başvuru formu  Başvuru formu için tıklayınız.

2- Not belgesi (transkript). Başvuruda bulunan öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu bütün dersleri, bu derslerden aldığı notları gösteren belgenin aslı (sureti kabul edilmez) ile ayrılacağı kurumda görmüş olduğu ve başardığı bu derslere ait ders müfredatları (içerik).

3-Öğrenci Belgesi.

4- Disiplin cezası alıp almadığına dair belge.

5-  Öğrencinin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYS Sonuç Belgesi (İnternet Çıktısı)

6- Öğrenim gördüğü Üniversiteden temin edilecek olan 4’lük not sisteminin 100’lük not sistemine çevrilmiş olduğu tablonun onaylı sureti.

B – BAŞVURU YERİ VE BAŞVURU ŞEKLİ

Bütün müracaatlar belgeler tamamlanmış olarak başvuru süresi içerisinde Tıp Fakültesi Dekanlığına şahsen yapılacaktır.

C- BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Tıp Fakültesi yatay geçiş başvuruları, başvuru süresi sonlandığında Tıp Fakültesinde kurulan bir komisyon tarafından değerlendirilir.

D- DEĞERLENDİRME ESASLARI

Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin 12.Maddesine göre yapılır.

1. Eksik Belge ile başvuru yapan ve ders müfredatı uyumsuz olan öğrenciler değerlendirme dışı bırakılır.

2. Yatay geçişler ÖSYM’nin yaptığı sınavın Üniversite giriş puanının %70’i ile okul başarı ortalamasının %30’u toplanarak elde edilen puan üzerinden değerlendirilir.

3. Sınıf tekrarı yapılmamış olması gerekir.

E- KONTENJANLAR

Kontenjanlar için tıklayınız.

F- TAKVİM

Başvuru Başlangıç Tarihi

10 Temmuz 2017

Başvuru Bitiş Tarihi

21 Temmuz 2017

Başvuru Değerlendirme Tarihleri

24 - 28 Temmuz 2017

Asil ve Yedek Adayların Birim Web Sayfasından İlanı

03 Ağustos 2017

Asil Adayların Kayıt Tarihleri

07 - 08 Ağustos 2017

Yedek Adayların Kayıt Tarihleri

14 - 15 Ağustos 2017

10 Temmuz 2017, Pazartesi / 1036 defa okundu.