Harçlar

2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Katkı Payı ve Öğrenim Ücreti Tutarları

Normal Öğretim Katkı Payı Tutarı

İkinci Öğretim Programlarına Kayıt Yaptıran Tüm Öğrencilerin 1 Yarıyıl İçin Ödeyecekleri Öğrenim Ücreti Tutarı

157 TL.

578 TL.

Fen Edebiyat Fakültesi (Fen Programları)

641 TL.

Fen Edebiyat Fakültesi (Sosyal Programlar)

481 TL.

Lisansüstü Öğretim

129 TL.

‐

• Yabancı uyruklu öğrenciler, Üniversitemiz Yönetim Kurulu tarafından belirlen tutarı öderler.

Not: 2017-2018 Öğretim Yılı öğrenim ücreti /katkı payı miktarları ve esasları 21.10.2017 tarih ve 30217 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

BAŞLICA AÇIKLAMALAR

• Yukarıdaki tabloda belirtilen katkı payı/ öğrenim ücreti tutarları bahar yarıyılını kapsamaktadır.
  • Normal öğretim süresi içerisindeki normal öğretim öğrencisi katkı payı (harç) ödemeyecektir. Normal öğretim süresinin aşılması halinde ise, öğrenci yukarıdaki tabloda belirtilen normal öğretim katkı payını ödeyecektir.
  • Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken, ikinci bir yükseköğretim programının normal öğretimine kayıt yaptırılması halinde, ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır. Kayıt tarihlerinde bu öğrencilerden katkı payı alınamaması durumunda, katkı payları Rektörlükçe belirlenecek tarihlerde daha sonra tahsil edilecektir.
  • İkinci öğretim programında öğrenim gören öğrenci yukarıdaki tabloda belirtilen ikinci öğretim öğrenim ücretini (harç) ödeyecektir. İlk yüzde onluk dilime giren ikinci öğretim öğrencisi yukarıdaki tabloda belirtilen normal öğretim katkı payını ödeyecektir.
  • İkinci öğretim programlarına kayıt yaptırarak hazırlık sınıfında öğrenim görmeye devam edecek öğrenciler, kayıt yaptırdıkları programın öğrenim ücretini ödeyecekler.

ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEME ŞEKLİ

• Öğrenim ücretleri 29 Ocak 2018 tarihinden itibaren sadece Ziraat Bankası ATM’lerinden ve Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı üzerinden öğrenci numarası ile ödenebilir.
24 Ocak 2018, Çarşamba / 6253 defa okundu.