Kayıt İşlemleri İle İlgili Detaylı Açıklamalar

 

 

DETAYLI AÇIKLAMALAR

1.Üniversitemize ait eğitim öğretimi düzenleyen mevzuatı mutlaka okuyunuz.

2.Üniversitemiz internet sayfasından yapılan duyuruları sürekli takip ediniz.

3.Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) kayıtlı olan GSM numaranızı ve diğer iletişim bilgilerinizi sürekli güncel tutunuz.

4.Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) giriş şifrenizi kimseyle paylaşmayınız.

5.Ders kaydını yaptırmamanız durumunda,  2015-2016 Güz Yarıyılında derslere devam edemeyeceğinizi ve öğrencilik haklarından faydalanamayacağınızı unutmayınız.

6.Birinci yarıyıla ait tüm derslerin seçilmesi zorunludur.

Not: İngilizce muafiyet sınavına girmek istediğinizi işaretleseniz bile, ders seçimi yaparken İngilizce I dersini de ekleyeniz.

7.Zorunlu hazırlık sınıfı olan programlara kayıt yaptıran öğrencilerin ders kaydı yaptırmalarına gerek yoktur. Bu öğrencilerden ikinci öğretim bölümlerine kayıt yaptıranların, kayıt yaptırdıkları bölümlerine ait öğrenim ücretini (harç) ödemeleri yeterlidir. Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı (YDYS) 04 Eylül 2015 tarihinde, Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı (YDBS) 14 Eylül 2015 tarihinde yapılacak olup,  zorunlu hazırlık sınıfı dersleri de 14 Eylül 2015 tarihinde başlayacaktır.

8.İsteğe bağlı hazırlık sınıfına kabul edilen öğrencilerin ders kaydı yaptırmalarına gerek yoktur. Bu öğrencilerden ikinci öğretim bölümlerine kayıt yaptıranların, kayıt yaptırdıkları bölümlerine ait öğrenim ücreti (harç) ödemeleri yeterlidir. Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı (YDBS) 14 Eylül 2015 tarihinde yapılacak olup, isteğe bağlı hazırlık sınıfı dersleri de 14 Eylül 2015 tarihinde başlayacaktır.

Not: İsteğe bağlı hazırlık sınıfına kabul edilen öğrenci listesi, Yabancı Dil Yeterlilik ve Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavlarının yeri ve saati ve hazırlık sınıfları ile ilgili diğer duyuruların Yabancı Diller Yüksekokulu’nun http://ydyo.dpu.edu.tr internet adresinden ilan edileceğinden, ilgili öğrencilerin söz konusu internet sitesini takip etmeleri gerekmektedir.

9.Tıp Fakültesine kayıt yaptıran öğrencilerin ders kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

 

ÖĞRENİM ÜCRETİ (HARÇ) ÖDEME

İkinci öğretim programlarına kayıt yaptıran öğrencilerin ders kayıt aşamasına devam edebilmeleri için, öncelikle öğrenim ücretini ödemeleri gerekmektedir. Öğrenim ücretini ödemeyen öğrenci, ders seçim işlemini yapsa bile ders kaydını kesinleştiremeyeceğinden kaydı geçersiz olacaktır.

Öğrenim ücretinin ödenmesi ile ilgili açıklamalar için tıklayınız

 

DERS KAYDI

02-03-04 Eylül 2015 tarihleri arasında ders kaydı yaptıracak öğrencilerimizin aşağıda belirtilen adımları izlemeleri gerekmektedir.

  1. SİSTEME GİRİŞ

Kullanıcı adınız: Öğrenci numaranız, geçici şifreniz: T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 rakamı

 

 

  1. İNGİLİZCE I-II DERSLERİ MUAFİYET SINAVI GİRİŞ BAŞVURUSUNUN ALINMASI
  • Açılan ekranda 1. sınıfta okutulan İngilizce I ve İngilizce II derslerine ait muafiyet sınavına girmek isteyip istemediğinizi işaretleyin. (Bu alan zorunlu olup, işaretleme yapılıp kaydet butonuna basılmadığı sürece ders kaydına devam edilemeyecektir.)

Not: İngilizce I ve İngilizce II derslerine ait muafiyet Sınavı 12 Eylül 2015 tarihinde yapılacaktır. Konu ile ilgili bilgilendirme http://ydyo.dpu.edu.tr internet adresinden ayrıca yapılacaktır.

 

 

  1. DERS EKLEME
  • [Ders ve Dönem İşlemleri] menüsüne giriniz,
  • [Ders Kayıt] alt menüsüne giriniz.
  • (+) butonuna basarak birinci yarıyıla ait tüm dersleri ekleyiniz.

Birinci Yarıyıla ait tüm derslerin seçilmesi zorunlu olup, İngilizce muafiyet sınavına girmek istediğinizi işaretleseniz bile, ders seçimi yaparken İngilizce I dersini de eklemeniz gerekmektedir.

 

  1. KESİNLEŞTİRME

- Ders ekleme işlemi tamamlandıktan sonra ders kaydının kesinleştirilmesi gerekmektedir. Kesinleştirme işlemi için, önce “Kontrol Et” butonuna sonra da “Kesinleştirme” tıklamak gerekir.

İkinci öğretim programlarına kayıt yaptıran öğrenciler, öğrenim ücretini ödemeden kesinleştirme işlemi yapamazlar.

 

  1. DERS KAYIT ONAYI

- 2-3-4 Eylül 2015 tarihi arasında kayıtlarını KESİNLEŞTİRMİŞ olan yeni öğrencilerin kayıtları 7 Eylül 2015 tarihinde danışmanlar tarafından ONAYLANACAKTIR. Yeni öğrenciler 7-14 Eylül 2015 tarihleri arasında danışmanlarına giderek onaylarını kontrol etmelidirler.

 

 DERS PROGRAMLARINI İNCELEME

- Dersler 07 Eylül 2015 tarihinde başlayacak olup,  ders kaydını başarılı bir şekilde kesinleştiren öğrenciler,  [Genel İşlemler] menüsü altındaki  [Ders Programı] menüsüne girerek, ders koduna göre ders gün ve saatlerini, dersliklerini ve öğretim elemanını öğrenebilirler.

Son Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, Perşembe