Kayıt Yenileme (Eski Öğrenci)

DETAYLI AÇIKLAMALAR

 

KAYIT YENÄ°LEME TARÄ°HLERÄ°

 

Kayıt Yenileme Tarihleri

02-03-04 Eylül 2015

Derslerin BaÅŸlama Tarihi

07 Eylül 2015

Ders Ekleme/ Silme Tarihleri

07-14 Eylül 2015

Mazeretli Kayıt Son Başvuru ve Mazeretli Kayıt Son Tarihi

14 Eylül 2015

Danışman Onayı Son Tarihi

14 Eylül 2015

 

 

KAYIT YENÄ°LEME AÅžAMALARI

 

1.Kayıt yenileme tarihleri içerisinde ÖÄŸrenci Bilgi Sistemine girerek derslerinizi seçiniz. Ä°steyen öÄŸrencilerimiz ders seçme iÅŸlemini birimlerinde danışmanları ile birlikte yapabilirler.

2.Varsa öÄŸrenim ücreti/katkı payı tutarınızı Türkiye’nin her yerinde bulunan Ziraat Bankası ATM’lerinden ve Ziraat Bankası Ä°nternet Bankacılığı üzerinden öÄŸrenci numarası ile yatırınız. (ödeme yapmamanız durumunda kayıt kesinleÅŸtirme iÅŸlemi yapamazsınız.)

ÖÄŸrenim ücreti/katkı payı (harç) duyurusu için tıklayınız.

3.SeçtiÄŸiniz dersleri kontrol ediniz ve kesinleÅŸtirme iÅŸlemini yapınız. Derslerinizi seçerken ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Bilgi Sisteminin vereceÄŸi uyarıları mutlaka okuyunuz ve bu uyarılar doÄŸrultusunda kayıt iÅŸlemlerinizi tamamlayınız. Kayıt yenileme tarihleri içerisinde ders kaydını kesinleÅŸtirmeyen öÄŸrenci kayıt yaptırmamış kabul edilir.

4.Derslerinizi seçerek kaydınızı kesinleÅŸtirdikten sonra ders kaydınızı 14.09.2015 tarihi mesai bitimine kadar danışmanınızla yüz yüze görüÅŸerek onaylatınız. (Danışman Onay Listesini mutlaka imzalayınız.)

5.Kayıt yenileme tarihleri içerisinde ders kaydını kesinleÅŸtiren öÄŸrencilerden, ders ekleme ya da silme iÅŸlemi yapmak isteyenler bu iÅŸlemi ekle/sil tarihlerinde birimlerinde sadece danışmanları ile birlikte yapabilirler.

 

ÇÄ°FT ANADAL DERS KAYDI

 

  1. Çift anadal yapan öÄŸrenci, ana dalında asgari 15 AKTS olmak üzere, ana dalında ve çift ana dalında toplamda en fazla 40 AKTS deÄŸerinde ders alabilir. Anadalından mezun olan çift anadal öÄŸrencisinin ders kaydında Dumlupınar Üniversitesi Önlisans ve Lisans EÄŸitim ÖÄŸretim YönetmeliÄŸi’ndeki ders kayıt kuralları geçerlidir. Ancak, iki yarıyıl üst üste çift anadal programından ders seçmeyen öÄŸrencinin çift anadal programından kaydı silinir.
  2. Çift anadal programına kayıtlı öÄŸrenci anadalına ait katkı payı/öÄŸrenim ücreti esaslarına tabidir.
  3. Anadalından mezun olan ve sadece çift anadalına kayıt yaptıracak öÄŸrenciler çift anadal öÄŸrenci numarası ile (varsa) harç ödemesini yapacaktır.

 

 

KAYITLAR Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ° ÖNEMLÄ° UYARILAR

1.Mazereti nedeniyle kayıt yenileme tarihlerinde ders seçmeyen ve kesinleÅŸtirmeyen öÄŸrenci ancak, 14.09.2015 tarihine kadar baÅŸvurması ve mazeretinin birim yönetim kurulunda kabul edilmesi halinde yine 14.09.2015 tarihine kadar danışmanına giderek kayıt yapabilecektir.

2.ÖÄŸrenci Bilgi Sisteminde,  cep telefon numarası deÄŸiÅŸikliÄŸi, harç tutarı v.b. konular için Fakülte / Enstitü/ Yüksekokul/ Meslek Yüksekokulu öÄŸrenci iÅŸleri veya bölüm sekreterleri ile irtibata geçilecektir.

3.EÄŸitim öÄŸretim baÅŸladıktan sonra ders yoklama listelerinde adı çıkmayan öÄŸrencinin ders kaydı yapılmamış demektir. Ders kaydını kesinleÅŸtirdiÄŸi halde ders listelerinde isimleri olmayan öÄŸrencinin kayıt iÅŸleminde sorun olabileceÄŸinden, ilgili öÄŸrenci kayıt sorununu ekle-sil tarihleri arasında danışmanına düzelttirmesi gerekmektedir.

4.02-04 Eylül 2015 tarihleri arasında derslerini seçip, (varsa) güz harç ücretini ödemeyen ve kaydını kesinleÅŸtirmeyen veya 14.09.2015 tarihi mesai bitimine kadar ÅŸahsen danışmanına giderek kaydını onaylatmayan eski öÄŸrenci kayıt hakkını kaybedecektir. (Yeni öÄŸrenciler danışmanlarına gitmek zorunda deÄŸildirler, kaydını kesinleÅŸtiren yeni öÄŸrenciye danışmanı 07.09.2015 tarihinde onay verecektir.)

Son Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, Perşembe