2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Duyurusu (Ön Lisans)

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

KURUM İÇİ  YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

(ÖN LİSANS)

• ŞARTLAR

1- Öğrencinin ayrılacağı programdaki alt sınıf derslerinin tümünü alarak sınavlarını başarmış olması ve sağladığı genel not ortalamasının;

a) Aynı düzeyde farklı diploma programlarındaki yatay geçişlerde en az 3,00 olması,

b) Aynı düzeyde eşdeğer diploma programlarındaki yatay geçişlerde en az 2,00 olması gerekir.

2- İkinci öğretimden normal öğretime kurum içi yatay geçiş yapılabilmesi için ikinci öğretimde ilk % 10'a girme şartı aranır.

3- Aynı diploma programlarında birinci öğretimden ikinci öğretime kontenjan sınırlaması olmaksızın yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programına geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler.

4- Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde fakat farklı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden farklı diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması ve genel not ortalamasının en az 3,00 olması gerekir.

• BAŞVURU YERİ VE BAŞVURU ŞEKLİ

Bütün müracaatlar belgeler tamamlanmış olarak başvuru süresi içerisinde ilgili Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine şahsen yapılacaktır.

• BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
  1. Başvuru Dilekçesi (Dilekçe için tıklayınız)
  2. Not Durum Belgesi (Onaylı Transkript)
  3. Ders İçerikleri (Onaylı)
  4. Disiplin cezası alıp almadığına dair belge (Onaylı)
  5. ÖSYS Sonuç Belgesi (İnternet Çıktısı)

D – DEĞERLENDİRME

Kurum içi yatay geçiş başvuruları, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi çerçevesinde değerlendirilir.  Yönerge için tıklayınız.

E – KONTENJANLAR

Ön Lisans Programları

F – TAKVİM

Başvuru başlangıç tarihi

20 Ocak 2020

Başvuru bitiş tarihi

24 Ocak 2020

Değerlendirme

27-29 Ocak 2020

Başvuru sonuçlarının ilgili birim web sitesinde  ilan edilmesi

31 Ocak 2020

Kayıt tarihleri

03-05 Şubat 2020

G – TABAN PUANLAR

İlgili yılların taban puanlarına www.osym.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

20 Ocak 2020, Pazartesi / 975 defa okundu.