Kurum İçi Yatay Geçiş Duyurusu

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

KURUM İÇİ  YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

 

A- ŞARTLAR

1- Öğrencinin ayrılacağı bölüm/programdaki alt sınıf derslerinin tümünü alarak sınavlarını başarmış olması ve sağladığı genel not ortalamasının;

a) Aynı düzeyde farklı diploma programlarındaki yatay geçişlerde en az 3,00 olması,

b) Aynı düzeyde eşdeğer diploma programlarındaki yatay geçişlerde en az 2,00 olması gerekir.

2- Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan diploma programlarına kurum içi yatay geçiş öğrenci kabulünde, öğrencinin kayıt olduğu yıldaki özel yetenek sınavını başarmış olması gerekir.

3- İkinci öğretimden normal öğretime kurum içi yatay geçiş yapılabilmesi için ikinci öğretimde ilk % 10'a girme şartı aranır.

4- Aynı diploma programlarında birinci öğretimden ikinci öğretime kontenjan sınırlaması olmaksızın yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programına geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler.

5- Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde fakat farklı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden farklı diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması ve genel not ortalamasının en az 3,00 olması gerekir.

6- Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı olan programların ara sınıflarına başvuracak öğrencilerin, “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Zorunlu Arapça Hazırlık Sınıfı Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” ve “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programından ve Zorunlu Yabancı Dil Derslerinden Muafiyet Yönergesi”nde belirtilen muafiyet koşullarını taşımaları ve belgelemeleri gerekmektedir. Belirtilen belgelere sahip olmayan öğrencilerin kurum içi yatay geçiş başvuruları kabul edilmez

 

B- BAŞVURU YERİ VE BAŞVURU ŞEKLİ

Bütün müracaatlar belgeler tamamlanmış olarak başvuru süresi içerisinde ilgili Fakülte Dekanlıklarına/ Yüksekokul/ Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine şahsen yapılacaktır.

 

C- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

 

  1. Başvuru Dilekçesi (Dilekçe için tıklayınız)
  2. Not Durum Belgesi (Onaylı Transkript)
  3. Ders İçerikleri (Onaylı)
  4. Disiplin cezası alıp almadığına dair belge (Onaylı)
  5. ÖSYS Sonuç Belgesi (İnternet Çıktısı)

 

D- DEĞERLENDİRME

Kurum içi yatay geçiş başvuruları, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi çerçevesinde değerlendirilir.  Yönerge için tıklayınız. 

 

E- KONTENJANLAR

Lisans Programları

Ön Lisans Programları

 

F- TAKVİM

Başvuru başlangıç tarihi

19 Ağustos 2019

Başvuru bitiş tarihi

23 Ağustos 2019

Değerlendirme

26-29 Ağustos 2019

Başvuru sonuçlarının ilgili birim web sitesinde  ilan edilmesi

02 Eylül 2019

Kayıt tarihleri

09-11 Eylül 2019

 

G – TABAN PUANLAR

İlgili yılların taban puanlarına www.osym.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

20 Ağustos 2019, Salı / 601 defa okundu.