2019 DGS Kayıtları

2019 DGS (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE

ÜNİVERSİTEMİZ PROGRAMLARINA KAYIT YAPTIRACAK ADAYLAR İÇİN KAYIT DUYURUSU

2019 Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarına göre Üniversitemiz bölümlerine kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde ilgili fakülte/yüksekokullarda aşağıda belirtilen belgelerle başvurmaları halinde yapılacaktır.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulaması üzerinden 09-11 Eylül 2019 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. E-kayıt yaptıran adaylar da, kayıt için gerekli belgelerin 13 Eylül 2019 tarihi mesai bitimine kadar ilgili fakülte/yüksekokula teslim edilmesi gerekmektedir.

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

a) “2019 DGS Yerleştirme Kılavuzu”nda yerleşmiş olduğunuz Bölümün karşısında yazan “Bakınızlar” kısmını mutlaka tekrar inceleyiniz.

b) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez. Ancak, kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığından dolayı kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin kayıt durumu ile ilgili YÖK yazısı için tıklayınız.

c) Üniversitemiz, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

d) Zorunlu İngilizce ve Zorunlu Arapça Hazırlık olan programlara yerleşen öğrencilerin yabancı dil hazırlık sınıfında eğitim görerek başarılı olmaları gerekmektedir.

Bu öğrencilerden, hazırlık muafiyet sınavına girmek isteyenler, İngilizce için http://ydyo.dpu.edu.tr, Arapça için http://iif.dpu.edu.tr sayfalarındaki duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

e) Öğrenim ücreti/ katkı payı (harç) bilgilendirmesi için tıklayınız.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Önlisans mezuniyeti YÖKSİS’ten kontrol edilecektir. YÖKSİS’ten kontrol sağlanamaması durumunda adayın mezun olduğu önlisans programından aldığı diplomanın aslı ya da mezuniyet belgesi. (Aslı görüldükten sonra iade edilecektir)

2. Nüfus cüzdanının okunaklı fotokopisi

3. Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi (Askerlik durumları sorunlu olan adayların kayıtları yapılacak, ancak öğrenime devam etmelerine izin verilmeyecektir.)

4. İntibak ve ders saydırma işlemleri için mezun olunan önlisans programına ait transkript ve ders içerikleri. (İntibak ve ders kayıt işlemlerinizi bölümlerinizden takip ediniz.)

Not: Başka bir örgün lisans programında kaydı bulunan öğrencilerin kaydı yapılmayacaktır. Bu durumda, diğer örgün lisans programından kaydın silinmesi gerekmektedir.

09 Eylül 2019, Pazartesi / 281 defa okundu.