2019 DGS Kayıtları

 

2019 DGS (DÄ°KEY GEÇÄ°Åž SINAVI) YERLEÅžTÄ°RME SONUÇLARINA GÖRE

ÜNÄ°VERSÄ°TEMÄ°Z PROGRAMLARINA KAYIT YAPTIRACAK ADAYLAR Ä°ÇÄ°N KAYIT DUYURUSU

 

             2019 Dikey GeçiÅŸ Sınavı sonuçlarına göre Üniversitemiz bölümlerine kayıt hakkı kazanan adayların kayıt iÅŸlemleri, 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde ilgili fakülte/yüksekokullarda aÅŸağıda belirtilen belgelerle baÅŸvurmaları halinde yapılacaktır.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduÄŸu "Üniversite E-Kayıt" uygulaması üzerinden 09-11 Eylül 2019 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt iÅŸlemlerini gerçekleÅŸtirebileceklerdir. E-kayıt yaptıran adaylar da, kayıt için gerekli belgelerin 13 Eylül 2019 tarihi mesai bitimine kadar ilgili fakülte/yüksekokula teslim edilmesi gerekmektedir.

KAYITLA Ä°LGÄ°LÄ° ÖNEMLÄ° NOTLAR

a) “2019 DGS YerleÅŸtirme Kılavuzu”nda yerleÅŸmiÅŸ olduÄŸunuz Bölümün karşısında yazan “Bakınızlar” kısmını mutlaka tekrar inceleyiniz.

b) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez. Ancak, kayıt tarihleri arasında yükseköÄŸretim kurumlarından mezun olamadığından dolayı kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. baÅŸararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öÄŸrencilerinin kayıt durumu ile ilgili YÖK yazısı için tıklayınız.

c) Üniversitemiz, gerçeÄŸe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal iÅŸlemleri yapmaya yetkilidir.

d) Zorunlu Ä°ngilizce ve Zorunlu Arapça Hazırlık olan programlara yerleÅŸen öÄŸrencilerin yabancı dil hazırlık sınıfında eÄŸitim görerek baÅŸarılı olmaları gerekmektedir.

Bu öÄŸrencilerden, hazırlık muafiyet sınavına girmek isteyenler, Ä°ngilizce için http://ydyo.dpu.edu.tr, Arapça için http://iif.dpu.edu.tr sayfalarındaki duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

e) ÖÄŸrenim ücreti/ katkı payı (harç) bilgilendirmesi için tıklayınız.

 KAYIT Ä°ÇÄ°N GEREKLÄ° BELGELER

1. Önlisans mezuniyeti YÖKSÄ°S’ten kontrol edilecektir. YÖKSÄ°S’ten kontrol saÄŸlanamaması durumunda adayın mezun olduÄŸu önlisans programından aldığı diplomanın aslı ya da mezuniyet belgesi. (Aslı görüldükten sonra iade edilecektir)

2. Nüfus cüzdanının okunaklı fotokopisi

3. Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi (Askerlik durumları sorunlu olan adayların kayıtları yapılacak, ancak öÄŸrenime devam etmelerine izin verilmeyecektir.)

4. Ä°ntibak ve ders saydırma iÅŸlemleri için mezun olunan önlisans programına ait transkript ve ders içerikleri. (Ä°ntibak ve ders kayıt iÅŸlemlerinizi bölümlerinizden takip ediniz.)

Not: BaÅŸka bir örgün lisans programında kaydı bulunan öÄŸrencilerin kaydı yapılmayacaktır. Bu durumda, diÄŸer örgün lisans programından kaydın silinmesi gerekmektedir.

 

 

09 Eylül 2019, Pazartesi / 1173 defa okundu.