2019 YKS Ek Kontenjan Kayıtları

2019-YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE

ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN

ADAYLARIN KAYIT İŞLEMLERİ

 

2019 YKS Ek Yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemiz programlarına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde ilgili fakülte/ yüksekokul/ meslek yüksekokullarda yapılacaktır.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulaması üzerinden 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.  

ÖĞRENİM ÜCRETİ (HARÇ) ÖDEME

İkinci öğretim programlarına kayıt yaptıracak öğrencilerle, Üniversitemize ikinci üniversite olarak kayıt yaptıracak normal öğretim öğrencileri, kayda gelmeden önce öğrenim ücretini ödemeleri gerekmektedir. Öğrenim ücretinin ödenmesi ile ilgili açıklamalar için tıklayınız

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

  • 2019 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda, yerleşmiş olduğunuz programın karşısında yazan "Özel Koşul ve Açıklamaları" mutlaka tekrar inceleyiniz.
  • Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday, herhangi bir hak iddia edemez.
  • Üniversitemiz, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.
  • Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Aralık 2019 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

Elektronik kaydı tercih etmeyip şahsen kayıt yaptırmak isteyen adayların, 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında kayıt için nüfus cüzdanı ile birlikte ilgili fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokuluna başvurmaları yeterlidir, ayrıca herhangi bir belge istenmemektedir.

Ancak;

  • Yerleştikleri Programın "özel koşulunda" ayrıca bir belge (sağlık raporu gibi) belirtilen bölümlere yerleşen adaylar,  bu belgelerini kayıt esnasında teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Kayda gelen adayların MEB mezuniyet sorgusunda sorun olması halinde, kayıtlarının yapılabilmesi için lise diplomaları veya mezuniyet belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu nedenle, şahsen kayda gelen adayların lise diplomalarını yanlarında bulundurmaları önerilir.
  • MSB-ASAL sorgusu sonucu durumu sorunlu olan adaylardan Askerlik Şubesinden belge getirmeyenlerin kayıtları yapılacak, ancak öğrenimlerine devam etmelerine izin verilmeyecektir.
  • Aynı düzeyde başka örgün bir yükseköğretim programına kayıtlı olduğu tespit edilen adayların (lisans-lisans, önlisans-önlisans) kayıtları yapılmayacaktır. Adayların, aynı düzeyde diğer yükseköğretim kurumu ile ilişiklerinin bulunmadığını belgelemeleri halinde kayıtları yapılacaktır.

 DERS KAYDI

Kaydını yaptıran ek kontenjan öğrencilerinin ders kayıtları bu döneme mahsus olmak üzere Fakülte/ Yüksekokul/ Meslek Yüksekokulu öğrenci işleri tarafından yapılacaktır. (Bu dönem, ders kaydı için öğrencilerin herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.)

Ancak, Zorunlu İngilizce ve Arapça hazırlık sınıfı olan programlara yerleşen adayların, hazırlık sınıfına devam edecekleri için ders kaydı yapılmayacaktır.

DERS PROGRAMLARINI İNCELEME

Üniversite tarafından ders kaydı yapılan öğrenciler, http://obs.dpu.edu.tr  adresinden Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparak [Genel İşlemler] menüsü altındaki  [Ders Programı] menüsüne girerek, ders koduna göre ders gün ve saatlerini, dersliklerini ve öğretim elemanını öğrenebilirler.

Kullanıcı adınız: Öğrenci numaranız, geçici şifreniz: T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 rakamı

Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

1.Üniversitemize ait eğitim öğretimi düzenleyen mevzuatı mutlaka okuyunuz.

2.Üniversitemiz internet sayfasından yapılan duyuruları sürekli takip ediniz.

3.Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) kayıtlı olan GSM numaranızı ve diğer iletişim bilgilerinizi sürekli güncel tutunuz.

4.Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) giriş şifrenizi kimseyle paylaşmayınız.

5.  Zorunlu İngilizce hazırlık sınıfına devam edecek öğrencilerin http://ydyo.dpu.edu.tr/ internet adresinde yayınlanan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

    Zorunlu Arapça hazırlık sınıfına devam edecek öğrencilerin http://iif.dpu.edu.tr/ internet adresinde yayınlanan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

6. İnglizce I ve II derslerinde, A1 ve A2 seviyesinde İngilizce eğitimi verilmektedir. İngilizce seviyelerinin en az A2 seviyesinde olduğunu düşünen ve bu dersten muaf olmak isteyenler İngilizce Muafiyet Sınavına başvurabilirler. Bu sınava girmek isteyen öğrencilerin,  http://ydyo.dpu.edu.tr internet adresindeki kayıt formunu doldurarak kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

 

26 Eylül 2019, Perşembe / 878 defa okundu.