Yan Dal Programı Duyurusu (2022-2023 Bahar Yarıyılı)

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

2022-2023 BAHAR YARIYILI YAN DAL PROGRAMI DUYURUSU

Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca 2022-2023 Bahar Yarıyılı Yan Dal Programı başvurularında aranan şartlar ve takvim aşağıda belirtilmiştir.

A – ŞARTLAR

1- Bir öğrenci aynı anda birden fazla yan dal programına tercih sıralaması yaparak başvurabilir.

2- Başvurularda çekilme işlemi yapılmış (W notu alınmış) dersler, alınmamış ders kapsamında değerlendirilir.

3- Öğrencinin yan dal programına başvurusunun geçerli olabilmesi için;

a) Başvurduğu yarıyıla kadar ana dal lisans programında aldığı tüm kredili derslerden DD veya üzeri ve ortalamaya katılmayan derslerden YT notu almış olması ve genel not ortalamasının en az 2.50 olması,

b) Öğrencinin ana dal lisans programına kayıt yaptırdığı ilk yarıyılından itibaren en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılının başında başvurmuş olması gerekmektedir.

4- Öğrenciler kabul edildiği yan dal programlarından, başvuru sırasında dilekçesinde belirttiği tercih sırasına göre sadece birine kayıt yaptırabilir.

B – BAŞVURU YERİ VE BAŞVURU ŞEKLİ

Bütün müracaatlar gerekli belgeler tamamlanmış olarak başvuru süresi içerisinde çevrimiçi yapılacaktır. Müracaat için tıklayınız.

Kayıt hakkı elde eden adayların kesin kayıtları, ilgili Dekanlığa aşağıda belirtilen tarihlerde evrak asılları ile şahsen müracaat ederek yüz yüze yapılabilecektir.

C - GEREKLİ BELGELER

1- Başvuru Formu Başvuru formu için tıklayınız.

2- Öğrenci Belgesi (onaylı veya E-Devlet üzerinden alınan belge)

3- Not Belgesi (onaylı transkript veya E-Devlet üzerinden alınan transkript)

D – YAN DAL PROGRAMI MÜRACAAT TARİHLERİ

Başvuru Başlangıç Tarihi

30 Ocak 2023 (09.00)

Başvuru Bitiş Tarihi

31 Ocak 2023 (17.00)

Başvuru Değerlendirme Tarihleri

01-02 Şubat 2023

Asil ve Yedek Adayların Başvuru Sonuçlarının Birim Web Sayfalarından İlanı

03 Şubat 2023

Asil Adayların Kayıt Tarihleri

06-08 Şubat 2023

Kayıt Hakkı Kazanan Yedek Adayların Birim Web Sayfasında İlan Edilmesi

09 Şubat 2023

Yedek Adayların Kayıt Tarihleri

10 Şubat 2023

E – DEĞERLENDİRME

Yan Dal Programı başvuruları, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yan Dal Programı Yönergesi çerçevesinde değerlendirilir. Yönerge için tıklayınız

F- YAN DAL PROGRAMI KONTENJANLARI

Kontenjanları için tıklayınız

G– İNTİBAK, DERS SAYDIRMA, DERS KAYIT İŞLEMLERİ

İntibak, ders saydırma, ders kayıt işlemlerinizi ilgili Fakülte Dekanlıklarından takip ediniz.

27 Ocak 2023, Cuma / 260 defa okundu.