2020 Dikey Geçiş Sınavı (Dgs) Ek Yerleştirme Sonuçlarına Göre Üniversitemize Kayıt Yaptıracak Adaylar İçin Kayıt Duyurusu

2020 DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT YAPTIRACAK ADAYLAR İÇİN KAYIT DUYURUSU

 

            2020-2021 eğitim öğretim yılında Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemiz bölümlerine kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıtlarını 21-25 Kasım 2020 saat 23:59'a kadar e-devlet kapısı üzerinden "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak yapabilecektir. E-devlet üzerinden e-kayıt zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. E-devlet üzerinden e-kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle e-kayıt yapamayan adaylar, kayıt işlemleri ve ders intibakları için, yerleştikleri fakülteye kayıt için gerekli belgelerle şahsen başvurarak 23-27 Kasım 2020 tarihleri arasında yaptırabileceklerdir.

Ayrıca, e-kayıt yaptıran adaylar ders intibakları ve kayıt için gerekli belgelerini bir dilekçe ile birlikte 27 Kasım 2020 tarihi mesai bitimine kadar ilgili fakülteye şahsen teslim etmeleri veya kayıt hakkı kazandıkları fakülte kurumsal e-posta adresine e-posta ile göndermeleri gerekmektedir.

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

a) “2020 DGS Yerleştirme Kılavuzu’nda yerleşmiş olduğunuz Bölümün karşısında yazan “Bakınızlar” kısmını mutlaka tekrar inceleyiniz.

b) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez. Ancak, kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığından dolayı kazandığı programa kayıt yaptıramayan, ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin kayıt durumu ile ilgili YÖK yazıları için tıklayınız.

c) Üniversitemiz, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

d) Zorunlu İngilizce Hazırlık olan programlara yerleşen öğrencilerin yabancı dil hazırlık sınıfında eğitim görerek başarılı olmaları gerekmektedir. Bu öğrencilerin Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu ile iletişim kurmaları gerekmektedir.

e) Öğrenim ücreti/ katkı payı (harç) bilgilendirmesi için tıklayınız.

 KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Önlisans mezuniyeti YÖKSİS’ten kontrol edilecektir. YÖKSİS’ten kontrol sağlanamaması durumunda adayın mezun olduğu önlisans programından aldığı diplomanın aslı ya da mezuniyet belgesi. (Aslı görüldükten sonra iade edilecektir)

2. Nüfus cüzdanının okunaklı fotokopisi

3. İntibak ve ders saydırma işlemleri için mezun olunan önlisans programına ait transkript ve ders içerikleri*.  (İntibak ve ders kayıt işlemlerinizi bölümlerinizden takip ediniz.)

*2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı DGS kapsamında kayıt yapacak öğrencilerimize Covid-19 Pandemisi nedeni ile ıslak imzalı belge verilmeyecektir. İlgili öğrenciler için, https://obs.dpu.edu.tr/oibs/bologna adresinden ders içeriklerine ulaşılabilecektir. Diğer üniversitelerden başvuruda bulunacak öğrencilerin kendi Üniversitelerinden benzer yolla temin edecekleri ders içerikleri kabul edilecektir.

Not: Başka bir örgün lisans programında kaydı bulunan öğrencilerin kaydı yapılmayacaktır. Bu durumda, diğer örgün lisans programından kaydın silinmesi gerekmektedir. 

 

KAYIT YAPTIRDIKTAN SONRA ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞ

http://obs.dumlupinar.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx

Kullanıcı Adı: DPÜ Öğrenci Numarası

Geçici Şifre: T.C. Kimlik numarasının ilk 5 rakamı

 

20 Kasım 2020, Cuma / 577 defa okundu.