2024-2025 Çift Ana Dal Programı (Çap) Başvurusu

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

2024-2025 GÜZ YARIYILI ÇİFT ANA DAL PROGRAMI BAŞVURU DUYURUSU

Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca 2024-2025 Güz Yarıyılı Çift Ana Dal Programı başvurularında aranan şartlar ve takvim aşağıda belirtilmiştir.

      A – ŞARTLAR
 

1- Öğrenci çift ana dal diploma programına kendi ana dal diploma programının, lisans programlarında yalnız üçüncü veya beşinci yarıyıllarının başında, ön lisans programlarında ise ikinci veya üçüncü yarıyıllarının başında ilan edilen süreler içerisinde başvurabilir.

2- Başvuru anında ana dal diploma programındaki genel not ortalaması 4,00 üzerinden en az 3,00 olan ve ana dal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde bulunan öğrenciler, çift ana dal diploma programına başvurabilirler.

3- Ana dal diploma programındaki genel not ortalaması 4,00 üzerinden en az 3,00 olan, ancak ana dal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde yer almayan öğrenciler de sahip oldukları aynı türdeki taban puanının çift ana dal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanından az olmaması koşuluyla çift ana dal diploma programına başvurabilirler. Ayrıca, başarı sıralaması şartı aranan programlarda çift ana dal yapmak isteyen öğrencinin, ilgili Yönetmelikte belirlenen diğer şartların yanı sıra kayıt olduğu yıldaki ilgili programın Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen başarı sıralaması şartını sağlamış olması gerekir

4- Çift ana dal diploma programına başvurabilmesi için öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar ana dal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlamış ve herhangi bir disiplin cezası almamış olması gerekir

5- Başvurularda ana dal programında çekilme işlemi yapılmış (W notu alınmış) dersler, alınmamış ders kapsamında değerlendirilir.

6- a) Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yerleşen öğrenciler, başarı sıralaması şartı bulunan programlarda çift ana dal programına başvuruda bulunamaz.

    b) Yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları kapsamında kayıt olan öğrenciler ile yurt dışından yatay geçiş ile gelen öğrenciler, YKS başarı sıralaması şartını sağlayamayan öğrenciler başarı sırası aranan programlar arasında çift ana dal eğitimi yapamaz.

 

     B – BAŞVURU YERİ VE BAŞVURU ŞEKLİ

 

     Bütün müracaatlar gerekli belgeler tamamlanmış olarak başvuru süresi içerisinde elektronik ortamda yapılacaktır. Müracaat için tıklayınız.

Kayıt hakkı elde eden adayların kesin kayıtları, ilgili Fakülte Dekanlıklarına veya Meslek Yüksekokul Müdürlüklerine aşağıda belirtilen tarihlerde evrak asılları ile şahsen yapılacaktır.

 

C - GEREKLİ BELGELER

 

1- Başvuru formu için tıklayınız.

2- Öğrenci Belgesi (onaylı veya E-Devlet üzerinden alınan belge)

3- Not belgesi (onaylı transkript veya E-Devlet üzerinden alınan transkript)

4- Kayıtlı olduğu programın ilgili sınıfındaki başarı sıralamasını gösteren onaylı belge.

5- Ana Dal programına kayıt yaptırdığı yıla ait ÖSYS veya YKS sonuç belgesi.

6- Ana Dal müfredatındaki derslerin içerikleri.

 

    D – DEĞERLENDİRME

    Çift Ana Dal Programı başvuruları, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Çift Ana Dal Programı Yönergesi çerçevesinde değerlendirilir.  Yönerge için tıklayınız.

 

 

  E – KONTENJANLAR

   Kontenjanlar için tıklayınız.

 

 

      F – ÇİFT ANA DAL PROGRAMI MÜRACAAT TARİHLERİ

16 Temmuz 2024 – Saat: 08.30

İlgili birimlere müracaatın başlangıç tarihi

19 Temmuz 2024 – Saat: 17.00

İlgili birimlere müracaatın son günü

22 Temmuz- 2 Ağustos 2024

Değerlendirme

5 Ağustos 2024

Sonuçların (Asil ve yedek adaylar) ilgili Fakülte/MYO web sitesinde ilanı

Akademik Takvimde Yer Alan Kayıt Yenileme Tarihleri

Kesin Kayıt İşlemi

 

 

 

G – DERS İÇERİKLERİ

 

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılı Çift Ana dal Programı başvuruları kapsamında kayıt yapacak öğrencilerimize ıslak imzalı belge verilmeyecektir.

İlgili öğrenciler için, https://obs.dpu.edu.tr/oibs/bologna adresinden ders içeriklerine ulaşılabilecektir.

 

 

H– İNTİBAK VE DERS SAYDIRMA İŞLEMLERİ

 

İntibak, ders saydırma, ders kayıt işlemlerinizi ilgili Fakülte Dekanlıkları veya Meslek Yüksekokul Müdürlüklerinden takip ediniz.

04 Temmuz 2024, Perşembe / 816 defa okundu.