Kurum İçi Yatay Geçiş Duyurusu (2024-2025 Güz Yarıyılı)

 

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

KURUM İÇİ  YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

 

A­‑ŞARTLAR

1. Kurum içi yatay geçişler birimler arasında aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında olabildiği gibi birim içerisindeki aynı düzeyde ve aynı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden farklı diploma programları arasında da olabilir. Bu kurum içi yatay geçişleri, ön lisans programları için 2. ve 3. yarıyıllarında,  lisans programları için 3. ve 5. yarıyıllarında yapılır.

2. Öğrencinin ayrılacağı bölüm/programdaki alt sınıf derslerinin tümünü alarak sınavlarını başarmış olması ve sağladığı genel not ortalamasının;

a) Aynı düzeyde farklı diploma programlarındaki yatay geçişlerde en az 3,00 olması,

b) Aynı düzeyde eşdeğer diploma programlarındaki yatay geçişlerde en az 2,00 olması gerekir.

3. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan diploma programlarına kurum içi yatay geçiş öğrenci kabulünde, öğrencinin kayıt olduğu yıldaki özel yetenek sınavını başarmış olması gerekir. (**)

4. İkinci öğretimden normal öğretime kurum içi yatay geçiş yapılabilmesi için ikinci öğretimde ilk % 10’a girme şartı aranır. (***)

5. Aynı diploma programlarında birinci öğretimden ikinci öğretime kontenjan sınırlaması olmaksızın yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programına geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler.

6. Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması gerekir. ÖSYM sınavı ile yerleşen öğrencilerin kurum içi yatay geçiş işlemlerinde ÖSYM sınav sonuçları dikkate alınır, başkaca ulusal veya uluslararası diploma notu veya sınav sonuçları yerleştirmeye esas alınmaz.

7. Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı olan programların ara sınıflarına başvuracak öğrencilerin, “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Zorunlu Arapça Hazırlık Sınıfı Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” ve “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programından ve Zorunlu Yabancı Dil Derslerinden Muafiyet Yönergesi”nde belirtilen muafiyet koşullarını taşımaları ve belgelemeleri gerekmektedir. Belirtilen belgelere sahip olmayan öğrencilerin kurum içi yatay geçiş başvuruları kabul edilmez. (****)

 

B- BAŞVURU YERİ VE BAŞVURU ŞEKLİ

Bütün müracaatlar belgeler tamamlanmış olarak başvuru süresi içerisinde elektronik ortamda yapılacaktır. Müracaat için tıklayınız.

 

Kayıt hakkı elde eden adayların kesin kayıtları, ilgili Fakülte Dekanlıklarına/Meslek Yüksekokul Müdürlüklerine aşağıda belirtilen tarihlerde evrak asılları (Ders içerikleri hariç) ile şahsen yapılacaktır.

 

C- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. Başvuru formu. (Form için tıklayınız)
  2. Not durum belgesi. (onaylı transkript ya da e-devlet üzerinden alınan transkript)
  3. Ders içerikleri. (Öğrencilerin ders içeriklerini https://obs.dpu.edu.tr/oibs/bologna adresinden alarak sisteme yüklemeleri gerekmektedir.) (*)
  4. Disiplin durumunu gösterir belge. (onaylı ya da e-imzalı)
  5. Merkezi yerleştirme sınavı sonuç belgesi. (internet çıktısı)
  6. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara müracaat eden öğrencilerin, özel  yetenek sınavı ile yerleştiklerine dair ve özel yetenek sınav puanını gösteren resmi bir belge. (**)
  7. İkinci öğretim programından normal öğretim programına geçmek isteyen öğrenciler için kayıtlı olduğu programda %10’a girdiğini gösterir belge. (***)
  8. Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfından muafiyet yeterliliğini gösteren belge. (****)

D – DEĞERLENDİRME

Kurum içi yatay geçiş başvuruları, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi çerçevesinde değerlendirilir.  Yönerge için tıklayınız.

E – KONTENJANLAR

Lisans Programları

Ön Lisans Programları

F – TAKVİM

Başvuru başlangıç tarihi

02.09.2024 (Saat 09.00)

Başvuru bitiş tarihi

09.09.2024 (Saat 17.00)

Değerlendirme

10.09.2024 – 12.09.2024

Asil ve yedek adayların başvuru sonuçlarının

birim web sayfasında ilan edilmesi

13.09.2024

Asil aday kayıt tarihleri

16.09.2024-18.09.2024

Boş kalan kontenjanlara göre kayıt hakkı kazanan

yedek adayların birim web sayfasında ilan edilmesi

19.09.2024

Yedek aday kayıt tarihleri

20.09.2024-24.09.2024

G – TABAN PUANLAR

İlgili yılların taban puanlarına www.osym.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

H– İNTİBAK VE DERS SAYDIRMA İŞLEMLERİ

İntibak ve ders saydırma işlemlerinizi ilgili Fakülte Dekanlıkları/Meslek Yüksekokul Müdürlüklerinden takip ediniz.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(*) 17 Mayıs 2024 tarihli ve 32549 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Tasarruf Tedbirleri kapsamında öğrenci ders içeriklerinin çıktısını teslim etmeyecektir. Değerlendirmeyi yapan Komisyon öğrencinin form sistemine yüklemiş olduğu belgeye sistem üzerinden erişebilecektir.

(**) Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara müracaat eden öğrencilerin başvuru yaparken bu belgeyi yüklemeleri zorunludur.

(***) İkinci öğretim programından normal öğretim programına geçmek isteyen öğrencilerin başvuru yaparken bu belgeyi yüklemeleri zorunludur.

(****) Zorunlu hazırlık sınıfı olan programlara başvuracak adayların başvuru yaparken bu belgeyi yüklemesi zorunludur.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 Ağustos 2024, Salı / 777 defa okundu.