2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Duyurusu

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

KURUM İÇİ  YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

       A. ŞARTLAR

  1. Kurum içi yatay geçişler birimler arasında aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında olabildiği gibi birim içerisindeki aynı düzeyde ve aynı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden farklı diploma programları arasında da olabilir. Bu kurum içi yatay geçişleri, önlisans programları için 2. ve 3. yarıyıllarında,  lisans programları için 3. ve 5. yarıyıllarında yapılır.
  2. Öğrencinin ayrılacağı bölüm/programdaki alt sınıf derslerinin tümünü alarak sınavlarını başarmış olması ve sağladığı genel not ortalamasının;

a) Aynı düzeyde farklı diploma programlarındaki yatay geçişlerde en az 3,00 olması,

b) Aynı düzeyde eşdeğer diploma programlarındaki yatay geçişlerde en az 2,00 olması gerekir.

  1. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan diploma programlarına kurum içi yatay geçiş öğrenci kabulünde, öğrencinin kayıt olduğu yıldaki özel yetenek sınavını başarmış olması gerekir.
  2. İkinci öğretimden normal öğretime kurum içi yatay geçiş yapılabilmesi için ikinci öğretimde ilk % 10'a girme şartı aranır. (*)
  3. Aynı diploma programlarında birinci öğretimden ikinci öğretime kontenjan sınırlaması olmaksızın yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programına geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler.
  4. Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde fakat farklı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden farklı diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması ve genel not ortalamasının en az 3,00 olması gerekir.
  5. Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı olan programların ara sınıflarına başvuracak öğrencilerin, “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Zorunlu Arapça Hazırlık Sınıfı Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” ve “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programından ve Zorunlu Yabancı Dil Derslerinden Muafiyet Yönergesi”nde belirtilen muafiyet koşullarını taşımaları ve belgelemeleri gerekmektedir. Belirtilen belgelere sahip olmayan öğrencilerin kurum içi yatay geçiş başvuruları kabul edilmez. (**)

        B. BAŞVURU YERİ VE BAŞVURU ŞEKLİ

Bütün müracaatlar belgeler tamamlanmış olarak başvuru süresi içerisinde Koronavirüs (Covid 19) salgını nedeniyle elektronik ortamda yapılacaktır.

Müracaat için tıklayınız.   (Başvuru linki 31.08.2021 tarihinde aktif olacaktır.)

Kayıt hakkı elde eden adayların kesin kayıtları, ilgili Fakülte Dekanlıklarına / Yabancı Diller Yüksekokul Müdürlüğüne / Meslek Yüksekokul Müdürlüklerine aşağıda belirtilen tarihlerde evrak asılları ile şahsen müracaat ederek yüz yüze yapılabileceği gibi, Koronavirüs (Covid 19) salgını nedeniyle, eksik belgeleri ve kayıt yaptırma talep dilekçesini kayıt hakkı kazandıkları okul kurumsal e-posta adresine e-posta gönderme yoluyla da yapılabilecektir.

       C. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. Başvuru Dilekçesi (Dilekçe için tıklayınız)
  2. Not Durum Belgesi (Onaylı transkript ya da E-Devlet Üzerinden alınan transkript)
  3. Disiplin cezası alıp almadığına dair belge (Onaylı ya da E-İmzalı)
  4. ÖSYS Sonuç Belgesi (İnternet Çıktısı)
  5. İkinci Öğretim programından Normal Öğretim Programına geçmek isteyen öğrenciler için kayıtlı olduğu programda %10’a girdiğini gösterir belge(*)
  6. Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfından muafiyet yeterliliğini gösteren belge. (**)

       D. DEĞERLENDİRME

Kurum içi yatay geçiş başvuruları, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi çerçevesinde değerlendirilir.  Yönerge için tıklayınız.

     E. KONTENJANLAR

 

      F. TAKVİM

Başvuru başlangıç tarihi

31 Ağustos 2021

Başvuru bitiş tarihi

12 Eylül 2021

Değerlendirme

13 Eylül – 16 Eylül 2021

Asil ve yedek adayların başvuru sonuçlarının birim web sayfasında ilan edilmesi

17 Eylül 2021

Asil aday kayıt tarihleri

20-21 Eylül 2021

Boş kalan kontenjanlara göre kayıt hakkı kazanan yedek adayların birim web sayfasında ilan edilmesi

22 Eylül 2021

Yedek aday kayıt tarihleri

23-24 Eylül 2021

 

      G. TABAN PUANLAR

İlgili yılların taban puanlarına www.osym.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

 

     H. DERS İÇERİKLERİ

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılında yatay geçiş başvurularında bulunacak öğrencilerimize Covid-19 Pandemisi nedeni ile ıslak imzalı belge verilmeyecektir. İlgili öğrenciler için, https://obs.dpu.edu.tr/oibs/bologna adresinden ders içeriklerine ulaşılabilecektir.

 

   I. İNTİBAK VE DERS SAYDIRMA İŞLEMLERİ

İntibak ve ders saydırma işlemlerinizi ilgili Fakülte Dekanlıkları/ Yüksekokul Müdürlüğü/ Meslek Yüksekokul Müdürlükleri’nden takip ediniz.

 

(*) İkinci öğretim programından normal öğretim programına geçmek isteyen öğrencilerin başvuru yaparken bu belgeyi yüklemeleri zorunludur.

(**) Zorunlu hazırlık sınıfı olan programlara başvuracak adayların başvuru yaparken bu belgeyi yüklemesi zorunludur.

 

27 Ağustos 2021, Cuma / 2727 defa okundu.