2021 DGS (Dikey Geçiş Sınavı) Yerleştirme Sonuçlarına Göre Üniversitemiz Programlarına Kayıt Yaptıracak Adaylar İçin Kayıt Duyurusu

2021 DGS (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE

ÜNİVERSİTEMİZ PROGRAMLARINA KAYIT YAPTIRACAK ADAYLAR İÇİN KAYIT DUYURUSU

2021 Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarına göre Üniversitemiz bölümlerine kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıtlarını 17-22 Eylül 2021 saat 23:59'a kadar e-devlet kapısı üzerinden "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak yapabilecektir. E-devlet üzerinden e-kayıt zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. E-devlet üzerinden e-kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle e-kayıt yapamayan adaylar, kayıt işlemleri ve ders intibakları için, yerleştikleri fakülteye kayıt için gerekli belgelerle şahsen başvurarak 17-24 Eylül 2021 tarihleri arasında mesai saatleri arasında yaptırabileceklerdir.

Ayrıca, e-kayıt yaptıran adaylar ders intibakları ve kayıt için gerekli belgelerini bir dilekçe ile birlikte 24 Eylül 2021 tarihi mesai bitimine kadar ilgili fakülteye şahsen teslim etmeleri veya kayıt hakkı kazandıkları fakülte kurumsal e-posta adresine e-posta ile göndermeleri gerekmektedir.

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

a) “2021 DGS Yerleştirme Kılavuzu’nda yerleşmiş olduğunuz Bölümün karşısında yazan “Bakınızlar” kısmını mutlaka tekrar inceleyiniz.

b) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez. Ancak, kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığından dolayı kazandığı programa kayıt yaptıramayan, ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin kayıt durumu ile ilgili YÖK yazısı için tıklayınız.

c) Üniversitemiz, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

d) Zorunlu İngilizce ve Zorunlu Arapça Hazırlık olan programlara yerleşen öğrencilerin yabancı dil hazırlık sınıfında eğitim görerek başarılı olmaları gerekmektedir.

Bu öğrencilerden, hazırlık muafiyet sınavına girmek isteyenler, İngilizce için http://ydyo.dpu.edu.tr, Arapça için http://iif.dpu.edu.tr sayfalarındaki duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

ÖĞRENİM ÜCRETİ/ KATKI PAYI (HARÇ) TUTARLARI

Fakülte/ Yüksekokul/ Meslek Yüksekokulu

Normal Öğretim (TL)

İkinci Öğretim (TL)

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme (İngilizce)*

Fen Edebiyat Fakültesi (Fen Programları)

Fen Edebiyat Fakültesi (Sosyal Programlar)

Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce)*

Mimarlık Fakültesi

İslami İlimler Fakültesi

Güzel Sanatlar Fakültesi

Simav Teknoloji Fakültesi

Simav Teknik Eğitim Fakültesi

Spor Bilimleri Fakültesi

Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulları

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Önlisans mezuniyeti YÖKSİS’ten kontrol edilecektir. YÖKSİS’ten kontrol sağlanamaması durumunda adayın mezun olduğu önlisans programından aldığı diploma ya da mezuniyet belgesinin aslı. (Belgelerin aslı görüldükten sonra iade edilecektir)

2. Nüfus cüzdanının okunaklı fotokopisi

3. İntibak ve ders saydırma işlemleri için mezun olunan önlisans programına ait transkript ve ders içerikleri*.  (İntibak ve ders kayıt işlemlerinizi bölümlerinizden takip ediniz.)

*2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı DGS kapsamında kayıt yapacak öğrencilerimize Covid-19 Pandemisi nedeni ile ıslak imzalı belge verilmeyecektir. İlgili öğrenciler için, https://obs.dpu.edu.tr/oibs/bologna adresinden ders içeriklerine ulaşılabilecektir. Diğer üniversitelerden başvuruda bulunacak öğrencilerin kendi Üniversitelerinden benzer yolla temin edecekleri ders içerikleri kabul edilecektir.

Not: Başka bir örgün lisans programında kaydı bulunan öğrencilerin kaydı yapılmayacaktır. Bu durumda, diğer örgün lisans programından kaydın silinmesi gerekmektedir.

16 Eylül 2021, Perşembe / 547 defa okundu.