Toplum Sağlığını Korumak İçin, Üniversitemize Girişlerde ‘’hes Kodu’’ Uygulanması Hakkında Duyuru

Değerli Öğrencilerimiz;

2021-2022 eğitim-öğretim yılında Üniversitemizde eğitim-öğretim süreçlerinin sağlıklı ve güvenli yürütülebilmesi için uygulanması gereken kuralları içeren “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Eğitim Öğretimin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Esasları Üniversitemiz Senatosunun 17.09.2021 tarihli ve 34 sayılı toplantısında kabul edilmiş olup, Üniversitemiz internet sayfasında duyurulmuştur.

Toplum sağlığını korumak için, Üniversitemize girişlerde ‘’HES Kodu’’ uygulaması yapılacaktır.

HES kodu sorgulaması, OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi)’ye öğrencilerimiz tarafından girilen HES kodları ile Sağlık Bakanlığının sisteminden yapılacaktır. Bu nedenle, tüm öğrencilerimizin HES kodlarını OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi)’ye girmeleri gerekmektedir. HES kodu sorgulamasına göre durumu riskli olan öğrencilerimiz Üniversitemiz Yerleşke ve Binalarına giriş yapamayacaklardır. 

HES Kodu hakkında detaylı bilgi almak için

 https://hayatevesigar.saglik.gov.tr/

HES Kodu nasıl alırım detaylı bilgi almak için

https://hayatevesigar.saglik.gov.tr/hes.html#

Sağlık Bakanlığının adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Yabancı Uyruklu Öğrencilerimizden;

  • Yabancı uyruklu öğrenci kapsamında Üniversitemizde kayıtlı olan öğrencilerimizden yabancı kimlik numarası 99 ile başlayan öğrencilerimiz, HES kodlarını aralarında boşluk olacak şekilde HES, kimlik numarası, doğum yılı ve HES kodunun geçerli olması gereken gün sayısını yazıp 2023’e SMS yollayarak alabilirler.
  • Yabancı uyruklu öğrenci numarası 99  ile başlamayan yabancı uyruklu öğrencilerin ise, en kısa sürede 99 ile başlayan numara almaları ve bu numarayla HES kodu alarak OBS ye giriş yapmaları gerekmektedir.

Tüm öğrencilerimize önemle duyurulur.

27 Ocak 2022, Perşembe / 1178 defa okundu.