Öğrenci Kimlik Kartları

ÖĞRENCİ KİMLİKLERİ

1- Öğrenci kimliklerinin hazırlanabilmesi için yapılması gereken işlemler;

a) Öğrenci Bilgi Sistemine ilk girişte yer alan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında düzenlenmiş olan açık rıza beyan onayının verilmesi,

b) Öğrenci Bilgi Sisteminde yer alan İletişim bilgilerinin (GSM numarası, e-posta adresi vb.) güncellenmesi,

c) Kimliklerin düzenlenmesinde, Öğrenci Bilgi Sisteminde yer alan fotoğraf esas alınacağından, yüzünüzün net görüneceği fotoğrafınızın yüklenmesi/güncellenmesi.

2- Öğrenci kimlikleri ile ilgili olarak;

a) Kartlara bakiye dolum işlemleri, kampüs içindeki veya dışındaki BANKA’ya ait alternatif dağıtım kanalları (ATM, Dialog, Internet) kullanılarak gerçekleştirebilecektir.

b) Kartın kaybolması, çalınması halinde finansal işlemlere kapatılması için, kart sahibi veya üçüncü kişiler (Üniversite hariç) tarafından en kısa sürede BANKA’ya bildirim yapılması gerekmektedir. Bildirim yapılmaması halinde oluşacak finansal risk kart kullanıcısına aittir.

c) Kartın kaybolması, çalınması, kırılması, kullanım dışı olması durumunda öğrencinin (kart sahibinin), kimlik kartının yeniden düzenlenebilmesi için, Rektörlüğe iletilmek üzere bir dilekçe ile kayıtlı olduğu birim (fakülte/enstitü/yüksekokul/meslek yüksekokulu) öğrenci işlerine müracaat etmesi gerekmektedir. Kayıp/çalıntı ve yenileme sonucunda oluşan kartlar için, BANKA tarafından belirlenen kart ücreti kart sahibi tarafından BANKA’ya yatırılarak banakadan teslim alınacaktır.

d) Herhangi bir sebeple Üniversiteden ilişiği kesilen (mezuniyet, kendi isteği ile kayıt sildirme, mevzuat çerçevesinde ilişik kesilmesi vb.) öğrencilere ait kimlik kartları Üniversitemiz tarafından iptal işlemleri için BANKA’ya bildirilecek olup, öğrencinin finansal işlemlerinin takibi veya hesap kapatma işlemleri için BANKA ile iletişim kurması, kartın imha edilebilmesi için, kayıtlı olduğu birim (fakülte/enstitü/yüksekokul/meslek yüksekokulu) öğrenci işlerine fiziki olarak teslim etmesi gerekmektedir.

e) Basımı gerçekleştirilen öğrenci kimlik kartları, 3 (üç) ay içerisinde kart sahipleri tarafından teslim alınmaması durumunda, kartlar BANKA tarafından imha edilecektir.
21 Şubat 2022, Pazartesi / 9812 defa okundu.