Azami Süresini Doldurması Nedeniyle İlişiği Kesilen Öğrencilere Verilen Ek Süre Sınavları Hakkında Duyuru

AZAMİ SÜRESİNİ DOLDURMASI NEDENİYLE İLİŞİĞİ KESİLEN ÖĞRENCİLERE VERİLEN EK SÜRE SINAVLARI HAKKINDA DUYURU

Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 27 Eylül 2021 tarihli toplantısında; COVID-19 pandemisi koşulları nedeniyle, azami süresini dolduranlardan, başvurmaları halinde 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren ilişiği kesilenler dâhil ilişiği kesilecek ön lisans ve lisans öğrencilerinin, uygulamalı derslerin nitelikleri gözetilerek, 2547 sayılı Kanunun 44’üncü maddesinin (c) bendi kapsamındaki ek sınav haklarından yararlanabilmelerine karar verilmiştir.

Bu kapsamda, azami süresinin dolması nedeniyle 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren ilişiği kesilen son sınıf öğrencileri, aşağıda yer alan DPÜ form SİSTEMİNDEN ONLİNE OLARAK  başvuruda bulunmaları halinde söz konusu sınav haklarından yararlanabileceklerdir.

ÖĞRENCİLER AŞAĞIDA BELİRTİLEN DERSLERDEN SINAV HAKKI KULLANABİLİR;

  • Hiç almadıkları derslerden,
  • Daha önce ek süre sınav hakkı kullanmadığı ve devam şartını yerine getirmedikleri “DZ” notlu derslerden,
  • Daha önce ek süre sınav hakkı kullanmadığı, “FF, FD, YZ” notlu derslerden.

GENEL AÇIKLAMA:

  • Öğrencinin hiç almadığı seçmeli ders grubundan yapılacak olan sınavların hangi dersten/derslerden yapılacağı birim internet sayfalarında ilan edilecektir ve buna göre öğrencilerden alınacak taleplere göre sınav yapılacaktır,
  •  Doğrudan sınavı yapılmayan (tasarım, proje vb.) dersler ile uygulamalı derslerin değerlendirmeleri pandemi sürecinde yapılan uygulamalara (ödev vb.) göre değerlendirilecek,
  • İş yeri uygulaması, staj dersleri ile ilgili olarak; öğrenciden iş yeri uygulamaları ve staj başvuru belgesi alınacak ve öğrencinin durumu staj süresi sonunda değerlendirilecektir. Öğrencilerin staj başvuru belgesini birinci azami süre ek sınavı sonuna kadar ilgili Bölüm/Program staj komisyonuna teslim etmeleri gerekmektedir.

EK SINAVLAR İÇİN BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ:

Başvuru tarihi: 08.11.2021 -31 Ocak 2022 Saat 23:59

Not: Sistem 31 Ocak 2022 Saat 23:59’dan sonra kapatılacak olup, bu tarihten sonra yapılacak olan başvurular hiç bir şekilde kabul edilmeyecektir.

Başvuru Adresi:  https://form.dpu.edu.tr/form/form/616932F7A96B0 adresinden yapılabilecektir.

Başvuru formu için tıklayınız ( Doldurulup başvuru sistemine yüklenecektir.) 

SINAVLAR İLE İLGİLİ TAKVİM ÜNİVERSİTEMİZ SENATOSUNDA KABUL EDİLDİKTEN SONRA İLAN EDİLECEK OLUP, DERSLERİN SINAV TARİHLERİ VE UYGULAMA ŞEKLİ BİRİMLERİN İNTERNET ADRESLERİNDE AYRICA İLAN EDİLECEKTİR.

Not: Mağduriyet yaşanmaması için üniversitemizin https://www.dpu.edu.tr/ adresinde ve birimlerin internet adreslerinde yapılan duyuruların takip edilmesi önem arz etmektedir.

  • Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Azami Öğrenim Süresi Sonunda Yapılacak İşlemlere İlişkin Yönerge için tıklayınız

 

10 Kasım 2021, Çarşamba / 1791 defa okundu.