Ailesi veya Kendisi Olağanüstü Hal İlan Edilen İllerde İkamet Eden Öğrencilerimiz ile İlgili Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri Hakkında Önemli Duyuru

AİLESİ YA DA KENDİSİ OLAĞANÜSTÜ HAL İLEN EDİLEN İLLERDE

İKAMET EDEN ÖĞRENCİLERİN KATKI PAYI/ ÖĞRENİM ÜCRETİ

İADE İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DUYURU

3 Mart 2023 tarihli ve 32121 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 129 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ gereği olağanüstü hal ilen edilen illerde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa) ailesi ya da kendisi ikamet eden öğrencilerden Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Kontenjanları dışında Üniversitemize yerleşen öğrencilerden;

  1. Halen eğitimine devam eden ve 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında katkı payı/ öğrenim ücreti yatırmış öğrencilerin katkı payı/ öğrenim ücreti iade edilecektir.
  2. Henüz 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ders kayıt işlemini yapmamış olan öğrencilerden 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacaktır. Söz konusu öğrenciler katkı payı ve öğrenim ücreti yatırmadan mazeretli ders kaydı yapabilirler.

Söz konusu kararda “…olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve bu illerdeki Devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden yurtdışından kabul edilmiş öğrencilerin 2022-2023 Eğitim- Öğretim Yılı bahar dönemi için ödemeleri gereken katkı payı ve öğrenim ücreti Devlet tarafından karşılanır.” denildiğinden,  “Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Kontenjanları” ndan yararlanarak Üniversitemize yerleşen öğrencilerden 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında katkı payı ve öğrenim ücreti alınacaktır. Bu kapsamda iade talebinde bulunan öğrencilere iade işlemi yapılamayacaktır.

Katkı payı/öğrenim ücreti yatıran öğrencilerin, iade işlemlerinin yapılabilmesi için aşağıda linki verilen formu doldurmaları gerekmektedir.

Harç Muafiyeti Gerekçesiyle Katkı Payı/ Öğrenim Ücreti İadesi Formu

AÇIKLAMA: Linkte yer alan formdaki Banka bilgilerinin öğrencinin kendisine ait olması gerekmektedir. Aksi takdirde ödeme işlemi yapılamayacaktır.

Başvuru Dilekçesi için tıklayınız. (Dilekçenin doldurulup imzalandıktan sonra form sistemine yüklenmesi gerekmektedir.)

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi için tıklayınız.

Konu ile ilgili Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın yazısı için tıklayınız.

30 Mayıs 2023, Salı / 444 defa okundu.