Olağanüstü Hal İlan Edilen İllerde İkamet Eden Önlisans/lisans Öğrencilerin İkinci Öğretim Ücretlerinin İadesi Hakkında Duyuru

Olağanüstü Hal İlan Edilen İllerde İkamet Eden Önlisans/Lisans Öğrencilerin İkinci Öğretim Ücretlerinin İadesi Hakkında Duyuru

17 Kasım 2023 tarihli ve 32372 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına eklenen geçici 2’nci maddeye göre 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında ailesi veya kendisi 08.02.2023 tarih ve 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile olağanüstü hal ilan edilen illerde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa) ikamet eden önlisans/lisans öğrencilerinin ödemeleri gereken ikinci öğretim ücreti Devlet tarafından karşılanacaktır.

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı için tıklayınız.

Söz konusu öğrencilerden 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı için ikinci öğretim ücreti yatıranların, iade işlemlerinin yapılabilmesi için ikametgâh belgesi ve aşağıda bulunan dilekçeyi doldurarak Harç Muafiyeti Gerekçesiyle Katkı Payı/ Öğrenim Ücreti İadesi Formu” na bilgilerini girerek 02.02.2024 tarihine kadar yüklemeleri halinde ödedikleri ikinci öğretim ücreti kendilerine iade edilecektir.

Bu tarihten sonra başvuru yapan öğrencilerin iade işlemleri daha sonraki tarihlerde yapılacaktır.

 

 

NOT:

  1. Linkte yer alan formda ve dilekçede belirtilen banka  /IBAN bilgilerinin öğrencinin kendisine ait olması gerekmektedir. Aksi takdirde ödeme işlemi yapılamayacaktır.
  2. İkametgâh belgesi "e-Devlet” den alınabilmektedir.
01 Mart 2024, Cuma / 558 defa okundu.